KOGA

Een fiets bouwen is een vak, een KOGA maken is kunst.

Met dit fietswerk van Nederlandse bodem  beschik je over maatwerk met dat kleine tikkeltje extra. Zo wordt elke fiets zeer gedetailleerd afgewerkt met behulp van veel handwerk. Alles staat in het kader van kwaliteit en duurzaamheid. Bovendien wordt elke gemaakte fiets intensief gecontroleerd door KOGA zelf. Dit gebeurt sedert 2007 in het op maat gemaakte kwaliteits- en testcentrum van KOGA. Hier worden met de uiterste zorg en met behulp van 20 testmachines alle onderdelen en frames gecontroleerd alvorens ze afgeleverd worden aan de verdelers.

Creëer een eigen avontuur met dit unieke pareltje voor de echte diehards.

Koga - ik rij elektrisch

·        De allereerste KOGA werd in 1974 gebouwd in de woonkamer van Dhr. Andries Gaastra; de voormalige verkoopdirecteur bij Batavus. Toen zijn vader Gerrit besloot om bedrijf Batavus door te verkopen, besloot Andries Gaastra om over te gaan tot bouwen van zijn eigen fiets. En al snel vond de geboorte van de eerste Koga plaats. De KOGA koersfiets. Deze naam is niet zomaar gekozen maar een samenvoegsel van zijn naam in combinatie met die van zijn vrouw Marion Kowallik.

·        1980Rudi Pevenage van de IJsboerke Koga Miyata ploeg won de tweede etappe in De Tour de France. Een route van maar liefst 276 km van Frankfurt naar Metz. Na afloop reed hij 9 dagen met de gele trui. Deze wisselde hij daarna in voor de groene trui toen hij het puntenklassement won. Ook stadsfietsen van KOGA doen in dat jaartal hun intrede. De focus ligt bijgevolg niet meer alleen op de koersfietsen.

·        1981Peter Winnen – die tevens de witte trui won – wint De Tour de France naar de Alpe d’Huez op een KOGA MIYATA.

·        1986: KOGA MIYATA wordt de 1ste producent van mountainbikes in Europa en de oprichter van KOGAAndries Gaastra, wordt verkozen tot ondernemer van het jaar.

·        1990Greg Herbold wordt wereldkampioen downhill met de KOGA RIDGERUNNER en de STYLE 2000 KOGA wordt uitgeroepen tot fiets van het jaar.

·        1991Luc Roosen wint De Tour de Suisse met zijn KOGA.

·        2000Leontien Zijlaard-van Moorsel behaalt met haar KOGA 3 keer goud, 1 keer zilver en een nieuw wereldrecord op de Olympische Spelen in Sydney.

·        2004Theo Boss behaalt zilver op de Olympische sprint. Ook Leontien Zijlaard-van Moorsel valt terug in de medailles. Zij behaalde 1 keer goud en 1 keer brons.

·        2008Marianne Vos grijpt naar goud op de Olympische Spelen in Beijing. Hiervoor ontwikkelde KOGA het unieke KIMERA baanframe.

·        2016: Olympisch goud met KOGA voor Elis Ligtlee op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Matthijs Büchli behaalt zilver.

·        2017: De Schotse avonturier Mark Beaumont fietst de wereld rond in 79 dagen met zijn welgeliefde KOGA.

·        2019: goud voor KOGA KINSEI tijdens het EK baanwielrennen in Apeldoorn.

·        2021: veel overwinningen op de Olympische Spelen in Tokyo met de nieuwste baanfiets: de KOGA KINSEI.